Honeywell ENRAF - szintmérő berendezésekEnraf tartályrendszer

A Honeywell Enraf mindenféle tartályhoz tervez, gyárt, forgalmaz, szolgáltat és karbantart preciziós mérőműszereket, legyen az - kicsi vagy nagy, hűtött vagy fűtött, szférikus vagy hengeres, rögzített vagy úszótetős, földalatti vagy földfelszíni, nyers termékhez vagy vegyi anyaghoz - Közel-Kelettől a Sarkvidékig.

Több mint 50 év szakértelmével a Honeywell Enraf folyamatosan kínál kiváló megoldásokat az ömlesztett tárolás és a tartályok szintmérésének területén. Világszerte ismert a pontos, megbízható és biztonságos tartályszintmérő berendezésekről és szintjelzőkről, átlaghőmérséklet és sűrűségmérőkről, hőmérséklet és sűrűség profilokról, valamint nyomás és vízhatárfelület mérésről.

Erőteljes adatgyüjtő szoftvere lehetővé teszi, hogy valós idejű készletadatokat nyújtson, lehetővé téve a biztonságos tartályműveleteket és a pontos termékszállítást.

A Honeywell tréningeket, kurzusokat tart, melyek során elsajátíthatók a legjobb gyakorati megvalósítások, a karbantartási feladatok és az Enraf rendszer optimalizálása.

A Honeywell Enraf egy integrált megoldást nyújt a terminál menedzsment szükségleteire és a szállítmányozásra a tervezéstől a kivitelezésig, megvalósításig az elosztás és tárolás összes típusához. Ilyenek a finomítón kívüli terültek, bioüzemanyag tárolás és elosztás, petrokémiai tárolási és töltési létesítmények, tengeri, vasúti és tehergépkocsi töltési végpontok. A Honeywell Enraf teljesen integrált és skálázható megoldásainak köszönhetően egy új létesítmény építése, vagy egy meglévő fejlesztése, bővítése esetén segíthet lecsökkenteni a projekt kockázatát, képes gyorsítani a gyártástervezést és javítani, fejleszteni az üzleti teljesítményt a biztonságon, megbízhatóságon és hatékonyságon keresztül.

A telepítés folyamata

       Telepítés előtt

       Telepítés ideje alatt

       Telepítés után

 • Helyszíni felmérés
 • Konzultáció
 • Projekttervezés
 • Funkcionális tervezés specifikációja
 • Termék kiválasztása
 • Hardver és szoftver szállítása
 • A telepítés felülvizsgálata, ellenőrzése
 • Ügyfélspecifikus alkalmazásfejlesztés
 • Rendszerkonfiguráció és integrácó
 • Üzembehelyezés
 • Megfelelőségi tesztek
 • Oktatás
 • Rendszeroptimalizáció
 • Távoli és helyszíni szervízfeladatok. jótállás kiterjesztése, ügyfélszolgálat és azonnali támogatás vészhelyzet esetén

Kiemelkedő szervíz és karbantartás

Az Entis feljlesztése során kimelt figyelmet fordítottak szervízre és a karbantartásra mint a saját rendszerüket, mint pedig a kapcsolódó műszereket tekintve csökkentve ezzel a fenntartási költségeket. A nyitott és moduláris rendszerstruktúra nem csak a karbantartás egyszerűságéhez, hanem az Entis rendszerkomponensek garantáltan gyors és problémamentes fejlesztéséhez is hozzájárul. Sőt mi több, hozzáadott műszerek integrációja bármikor elvégethető. Rendszerbővítmények bevonása esetén új vagy meglévő mérőműszerezésnél úgy lehet tervezni, hagy az egybeessen a szoftverfrissítésekkel, ezáltal elkerülve a felesleges költségeket.

Ügyfélspecifikus funkciók

Az Entis alapú hagyományos monitorozó rendszer különböző szintű funkciókat nyújt, amelyek majdnem minden követelményt kielégítenek. Bizonyos esetekben speciális funkciók hozzáadására lehet szükség. Annak érdekében, hogy a monitorozó rendszer kibővítése megvalósítható legyen, a szoftverarchitektúra moduláris felépítésű, így biztosítva az alapfunkciók újrafelhasználásán kersztül a szükséges extra fejlesztési költségek csökkentését.

Bízza a készletinformációit a Honeywell Enraf rendszerére!

Az olajkészlet monitorozásán, az elszámolási műveleteken és a pénzügyi jelentéseken kívül, a Honeywell Enraf képes elősegíteni a beruházás eredményének maximalizását is a költségek lefaragásán keresztül. A Honeywell Enraf integrált megoldást tud kínálni a szükséges termékhez és az elszámoló rendszerhez egyaránt. A készletelszámoló rendszerekben szerzett nagy mennyiségű tapasztalatnak köszönhetően a Honeywell Enraf segíthet a műveletek biztonságának, megbízhatóságának és hatékonyságának  javításában.

     A Honeywell Enraf készletel-számoló rendszere az igazolt Entis leltározó rendszerén alapul. A vevőknek egy rugalmas, tartályparkokhoz szüksé- ges funkcionalitással rendelkező rendszerük lesz, amely képes lefedni több területet is. Egy tartálytól akár 250 tartályig is használható külön- böző mérőműszereket és interfé-szeket támogatva. A Honeywell Enraf olyan alacsonyan tartja a beruházás fenntartási költségeit, amennyire csak lehetséges.      A vásárlók a megfelelő típusú mérő- műszertől azt várják, hogy pontos legyen, és teljesítse az igényeiket, valamint ugyanilyen elvárássokat támasztanak az egész telepítési folyamat felé, beleértve a hálózatot és a monitorozó rendszert is. A monitorozó rendszerek régen önálló rendszerek voltak, lokális felügye-lettel. Mára ezek a rendszerek gyakran csak kezelőfelületei egy központi irányítórendszernek, biztosítva az aktuális készletinfor-mációkat, és lehetővé téve a közpon-tosított tervezést és ütemezést.

Javítson üzleti teljesítményén!

A Honeywell Enraf segít a vásárlói üzleti teljesítményének javításában a biztonságos és megbízható, valamint hatékony készletgazdálkodó rendszerén keresztül.

Biztonság

A biztonság magába folgalja az emberek, vagyontárgyak és készletinformációk védelmét. Az Entis rendszerek túltültés védelmet, szivárgásfigyelést kínálnak, valamint riasztásokat, figyelmeztetéseket tudnak adni, csökkentve vagy megelőzve ezzel a lehetséges károkat. Védik az embereket és a környezetet egyaránt. Biztonságos készletinformációkat biztosítanak egy kényelmes, rendezett formában a képernyőn vagy nyomtatva. Ha az adatokat készletelszámolásra vagy pénzügyi jelentésekhez használjuk, akkor szükséges lehet a mértékek, mérések valamely hatóság általi hitelesítésére. Számos termék és Entis összetevő elfogadott és opcionálisan plombázható a telepítés során.

Megbízhatóság

Az Entis rendszer mindig pontos és megbízható készletinformációkat nyújt. A rendszer kitesztelt  és már több mint 2000 telepítés során bizonyított. Amennyiben a hagyományos megbízhatóság nem elég, a rendelkezésre állás növelhető redundancia használatával. Az Entis készletelszámoló rendszer megbízhatóságának biztosítása érdekében a használt hálózat és mérőműszerek jóváhagyottak, bizonylatoltak.

Hatékonyság

A hatékonyságot az határozza meg, hogy a kezelők hogyan tudják használni a renszert, és milyen a karbantarhatósága az életciklusa alatt. Az Entis lehetővé teszi, a készletadatok elosztását az egész területen vagy a központosított admininsztrációhoz bárhol is legyen az. A Webes funkcionalitás fejleszti a hatékonyságot, mivel képessé teszi a rendszert arra, hogy biztosítsa az adatok felhasználóbarát módon való kinyerését és az azokon való műveleteket elvégzését. Az Entissel lefaraghatja a tranzakciók kézi felvételének, valamint a személyzet egy komplex rendszerre való betanításának költségeit. A konfiguráció beállítását követően kezdődhet is a működés. A működés alatt a beállítások, mint például a riasztások módosítása könnyen elvégezhető. A telepítési módosítások vagy bővítések a Honeywell Enraf személyzet által kivitelezhetők.

Pontosság

A monitorozó rendszerektől elvárható, hogy pontos és naprakész készletadatokat szolgáltassanak. Egy különleges algoritmus használatával, amelyet az alkalmazható szabványok szerint készítettek, a mért olaj készletadatok pontossága a legmagasabb, ami elérhető. Habár az áramlásmérés nagy pontosságú információt szolgáltat egy batch-ről a végső készletinformáció kevésbé lesz pontos, mivel a többszörös olaj mozgások következtében az átfolyásmérés végeredménye bizonytalan. A Honeywell Enraf rendszerét használva a megfelelő készletadatok pontosak és egyből elérhetők.

Hitelesítés

Amennyiben a készletinformációkat pénzügyi jelentések elkészítéséhez használjuk, lehetséges hogy a telepítés során szükségünk lesz valamilyen hitelesítő hatóság jóváhagyására. A telepítést követően a kombinált rendszer hitelesítésének kiadásához az önálló alkatrészek jóváhagyása is szükséges. A Honeywell Enraf a monitorozó rendszere és a szükséges hálózati interfészek és mérőeszközök is teljesítik a hitelesítés követelményeit.

Integrációs képességek

A Honeywell Enraf egyik képessége, hogy képes integrálni különböző rendszereket, mint a készletkezelés, tartály keverés és mozgás, végpont leltár és töltés. Ezáltal csökkenti a kézi tranzakciókat a független renszerek között és jelentősen leszorítja a költségeket. A Honeywell Enraf szoftvercsomagja magasfokú integrációt biztosít, és támogatja a legtöbb szabványt, egyebek mellett az ODBC-t, OPC-t, és a Modbus-t.

Több terület monitorozása

Manapság a felhasználók több területen is rendelkeznek tartályparkokkal, szerte a világban. A központi irodában szükség van az összes tartálypark aktuális készletadatainak áttekintésére. A webes opció kényelmes és könnyű hozzáférést biztosít ezekhez az információkhoz az interneten keresztül. A biztonsági korlátozásokat figyelembe kell venni és illeszteni a saját biztonsági szabályzatba.

Funkcionalitás

  

       Alap feladatok

      Speciális feladatok

       Kiegészítő funkciók

 • Riasztások és események
 • Méretek módosítása
 • Tartály nézet
 • Tartály részletek
 • Csoport nézet
 • Jelentés nyomtatása
 • Riasztás és Delta oszlop
 • Csoport összegző
 • Kézi sűrűség bevitele
 • Profilok
 • Csoport konfiguráció
 • Feladatütemezés
 • Valós idejű trendelés
 • Biztonsági mentés ütemezés
 • Testreszabott jelentések
 • Csoportos műszer parancsok
 • Host kommunikáció
 • Termék mozgások
 • Többnyelvűség
 • Csővezeték konfiguráció

Tapasztalatok és jellemzők

Tartály készletgazdálkodás
Ismeret és tapasztalat

 • Helyi támogatás és központosított szakembergárda
   
 • Több mint 2000 telepítés világszerte
   
 • Több mint 50 év tapasztalat a tartály szintmérés és készletgazdálkodás területén
   
 • A legjobb a tartály kezelésben és elszámolásban
   
 • Partnerkapcsolat a legjobb forgalmazókkal, a termékeket és a szolgáltatásokat illetően.
 

Az Entis készletelszámoló
rendszer előnyei

 • Növeli a működési hatékonyságot azzal, hogy a felhasználói felületén rendezetten jeleníti meg a szükséges információkat, és az integrált, automatizált folyamatok segítségével csökkenti a kézi beviteleket.
   
 • Növeli az emberek, a berendezések és a környezet biztonságát.
   
 • Javítja a megtérülést a telepítés és a karbantartási költségek lefaragásával és a kiterjesztett életciklussal.
   
 • Csökkenti a készletadatok bizonytalanságát a magas pontosságának köszönhetően.
   
 • Csökkenti a termék veszteséget a szivárgások lecsökkentésével.
   
 • Az integráció egy SCADA rendszerrel rendkívül egyszerű, ezenkívül megbízható és rengeteg szabályozási lehetőséget biztosít.
   
 • Csak egy kattintás, és az összes szükséges információt eléri.

Entis Pro

A moduláris automatizálás a folyékony készletgazdálkodást megközelítésében

A Honeywell Enraf világszerte több mint 2000 telepítéssel és 50 év tapasztalatával - a tartály mérőműszerekről és a készletgazdálkodás területéről - a háta mögött páratlan ipari szakértelmet és támogatást tud nyújtani. A Honeywell Enraf készletelszámoló és monitorozó megoldásának részeként az Entis Pro képes radikálisan javítani a készletgazdálkodás folyamatait.

A készletgazdálkodási rendszer egy rugalmas, réteges rendszer architektúrával rendelkező szotver. Az Entis Pro feladatok és modulok széles kínálatát nyújtja, beleértve az intuitív felületet és képernyőket, amelyek a felhasználó igényei szerint testreszabhatók. Az Entis Pro-t egyszerűen és könnyen tudja integrálni az üzem hálózatába, valamint egyszerű a kommunikáció más rendszerekkel is. Az Entis Pro támogatja a redundás működést, ennek köszönhetően az adaok védve vannak az esetleges hálózati hibák okotza következményektől.

Az Entis Pro segíthet javítani az üzembiztonságot, védve ezáltal az embereket, a berendezéseket és a környezetet, úgy hogy megbízható riasztási rendszert, szivárgásfigyelést, és további szolgáltatásokat nyújt. További előnyei az alacsony telepítési és karbantartási költségek, a magas pontosság, a lecsökkentett leltári bizonytalanság, valamint a SCADA rendszerekkel való egyszerű integrálhatóság.

 

Nyilt architektúra

Az Entis Pro egy egyedi tartály készletgazdálkodó rendszer, amelyet eredetileg Windows-ra fejlesztettek. Később Windows XP-re majd Windows 7-re is kiadták. Az Entis Pro a rugalmas háromrétegű architektúra ( CIU Prime. CIU Plus és Entis Pro ) tetején helyezkedik el. Minden szint speciális feladatokat lát el, úgy mint a beolvasás, kalkulációk és monitorozás, megjelenítés. Minden réteg kommunikációs interfészt biztosít más a rendszerekkel való kapcsolódás támogatásaként. Az Entis Pro maga kapcsolódási lehetőséget biztosít nyitott adatbázis kapcsolat (ODBC), valamint objektum-kapcsolt és beágyazott ( OLE ) kapcsolaton keresztül külső alakalmazások számára.

 

Numerikus és grafikus kijelzések

Numerikus és grafikus kijelzés egyaránt elérhető. A numerikus kijelzés esetén az összes adat nagy pontossággal van ábrázolva. A kijelzés testreszabható a felhasználók saját igényeihez igazíthatják. A képernyők vagy csoportokkal vagy tartályokkal vannak összefüggésben. A grafikus képernyők gyors helyzetjelentés biztosítanak a tartályokról. Számos grafikai elem áll rendelkezésre, és a tartály ábrák testreszabhatók, ha szükséges.

 

Intuitív működés

Az Entis Pro használatával nincs szükség időigényes tanfolyamokra vagy a halomban álló felhasználói leírások olvasására. Az Entis Pro logikus, önmagát magyarázó felhasználói felülettel rendelkezik. A szín változása egy tartály képernyőn azonnal informálja a kezelőt, akkor is ha egy tartály megtelt, vagy ha éppen kiürült. Akár egy kezdő, akár egy tapasztalt felhasználó használja a rendszert, az nagyon felhasználóbarát és egyszerűen kezelhető lesz számára.

Valós idejű készletinformációk

Az Entis Pro egy natív többfeladatos (multi-tasking) Windows alkalamzás. Az adatok egy dedikált kommunikációs interfész egységen ( CIU Prime és CIU Plus ) és az Entis Pro készlet adatbázison keresztül érkeznek meg. Számtalan képernyő áll rendelkezésre, amelyek oszlopdiagramokat, táblázatos, részletes adatokat, ikonizált tartályokat és opcionális modulok sokaságát kínálja, mint például a trendképernyők, riportok nyomtatása, és tartály kalkuláció.

CIU Prime és CIU Plus

A kifinomult és megbízható CIU Prime és az inteligens CIU Plus biztosítja a valós idejű készletinformációkat. A hálózati szegregációs kockázat a kliens-szerver alkalmazások velejárója, amely eltüntethető nagyteljesítményű  hálózat kiépítésével. A CIU Prime feladata összegyűjteni a terepi jeleket, majd továbbítani azokat a CIU Plus felé, amely elvégzi a szükséges számításokat, mint például a tömeg és a térfogat.

 

Hálózatépítés

A Windows kiváló hálózati eszközei lehetővé teszik, hogy integráljuk az Entis Pro-t az üzemünk hálózatába. Helyi és kiterjedt hálózat kiépítése is lehetséges Etherneten és Tokenring-en keresztül. A hagyományos TCP/IP protokoll és NetBEUI interfész használatával a hardver választás és a telepítés egyszerű és megfizethető. Vezeték nélküli és optikai kommunikáció is zökkenőmentesen integrálható.

Megbízható riasztási rendszer

Kiegészítésként az Entis Pro programozható riasztásokat tesz lehetővé. A felhasználók készíteni tudnak saját figyelmeztetéseket az összes mért és számolt értékhez egyaránt, könnyebbé téve ezzel a tervezést, és biztonságosabbá az ütemezést. A riasztás egy felugró ablakban jelenik meg, amikor az esemény bekövetkezik. A riasztások áradata akadályozza a működési biztonságot.

Szivárgásfigyelés

Egy inaktív működési periódus alatt a tartályokat szivárgásfigyelő módba tudjuk helyezni. A szivárgás figyelmeztetések a hőmérséklettel korrigált térfogatot is figyelik, hogy megbizonyosodhassanak arról, hogy a hőmérsékletingadozás nem vezeti-e félre a mérést.

Múltbeli adatok naplózása

A riasztások és nyugtázások, az összes tartályadattal együtt rögzítésre kerülnek a jövőbeni áttekintés és nyomonkövethetőség miatt. A kezelők könnyen ellenőrizhetik a tartályhasználatot, hogy növelhessék a hatékonyságot.

Készenlét és redundancia támogatás

Az Entis Pro rendszer redundancia támogatással lett tervezve, a kritukus alkalamzások számára. A redundancia támogatás kiterjed a nem várt hálózati hibákat is. Egy hálózati hiba bekövetkezésekor a másodlagos rendszer automatikusan elindul, és átveszi az elveszett funkcionalitást így biztosítva szüntelen és megbízható kezelést. Ilyen esetben az összes terepi eszközt újraolvassa és az összes kalkulációt újra elvégzi, hogy biztosítsa az adatok integritását.

Készletelszámolás

Az Entis Pro rendszer egy moduláris rendszer, amely tartalmazza a előírt funkcionalitást, amely alkalmassá teszi arra, hogy megfelelő állapotinformációkat szolgáltasson a használt alkalmazásokhoz és készletelszámoláshoz. Az Entis Pro a hivatalos hitelesítő hatóságok álltal elismert rendszer, amely alkalmas a készletelszámolásra és a számvitelre.

A teljes készletgazdálkodási folyamat